100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Skift til pellets - "Lad din fugl vælge" metode

Skift til pellets - "Lad din fugl vælge" metode

Jacob N. Masters |

Skift til Pellets fra Zupreem - "Lad din fugl vælge" metoden

Essensen i denne metode er, at fuglen selv skal vælge hvilke pellets den er mest vild med og det gør man ved at vælg tre-fire typer pellets, og lade din fugl vælge den pellet som den er mest til og på den måde hurtigt og uden ugers overgang, flytte fra en frø baseret kost til en sundere pellet baseret kost.

Vælg denne plan, hvis din fugl er:
Nymfekakadue, Undulater og mindre fugle
Under 3 år gammel
Spiser på bunden
Håndvant

Se denne video hvor Dr. Laurie Hess forklarer "Lad din fugl vælge" metoden - videoen er på Engelsk.


TRIN FOR TRIN GUIDE TIL "Lad din fugl vælge"


Skift til Pellets fra Zupreem - Vælg op til tre typer pellets

 Vælg 3-4 typer pellets

Det første du skal gøre er, at vælge op til fire forskellige typer pellets til din fugl. Målet er at give din fugl mulighed for, at vælge mellem forskellige pellets typer, og på den måde finde den din fugl bedst kan lide, og på denne måde gøre overgangen nem og problemfri. Sørg altid for, at din fugl har adgang til frisk, rent vand; nogle fugle vil drikke mere under konverteringsprocessen.

Tips:
Prøv pellets i forskellige farver og former for at give din fugl mulighed for at vælge, hvad den bedst kan lide.

Husk på det kun er under konverteringsprocessen du behøver forskellige pellets, efter processen vil du kun skulle købe den, som din fugl er gladest for.

Brug gerne pellets i forskellige størrelser, da nogle fugle foretrækker en størrelse større eller mindre end hvad der generelt anbefales til deres race.


Skift til Pellets fra Zupreem - Placer din fugl på en sikker bordplade

Placer din fugl på en stabil bordplade

Placer din fugl på en stabil bordplade/overflade, der giver din fugl mulighed for at bevæge sig rundt. Når du placerer din fugl på en bordplade, skal du vælge et sted, din fugl kender til, så den er komfortabel og ikke skal bruge tid på det også.

Placer din fugl midt på bordet i stedet for ved kanten, så han ikke falder af. Giv den et par minutter til, at udforske og akklimatisere, inden du introducerer pellets. Sørg for altid at overvåge din fugl på bordet, så den ikke falder.

Tips:
Denne metode fungerer bedst for mindre arter, såsom undulater og nymfekakaduer, der typisk spiser fra jorden i naturen/bunden af buret.


Denne metode fungerer bedst, hvis din fugl er tam eller ikke er bange for fingre, og derfor er fortrolig ved, at være på eller i nærheden af hænder.


Skift til pellets fra Zupreem - Opret små bunker af hver pellets

Opret små bunker af hver pellets

Opret et par små bunker med pellets af hver type mad på bordet. Placer bunkerne få centimeter fra hinanden, så de er adskilt. Begræns antallet af pellets i hver bunke, så din fugl kan se de forskellige pellets typer i hver af bunkerne

Læg ikke bunkerne for tæt på kanten, så din fugl er i fare for at falde, hvis den går hen til en bunke for, at undersøge den.

Hvis din fugl begynder at gå mod en bunke, skal du opmuntre den ved at sige noget entusiastisk som "God fugl!" og bruge dens navn. Hvis den faktisk når at røre ved, samle op eller smage en pellet, øg din verbale ros.

Tips:
Fugle har ofte specifikke præferencer for bestemte pellets typer, hvorfor du skal inkludere forskellige pellets typer i hver bunke fra hver af de pellets poser du vælger, så du skal ikke blande pellets fra de forskellige poser, men sikre den ser så mange forskellige fra hver pose.


Vær tålmodig - det kan tage din fugl et par minutter at føle sig godt tilpas ved at navigere på bordpladen og gå over til en bestemt bunke.


Følg din fugls signaler; lad den vælge den bunke, den først vil udforske.


Skift til pellets fra Zupreem - Tryk foran bunkerne  

Tryk foran bunkerne

Brug fingerneglen til at tappe på bordpladen, så det får en klik-lyd som et næb, der banker på bordet; denne kliklyd efterligner, hvordan en fugls næb ville lyde.

Hvis din fugl undersøger en bestemt bunke pellets, skal du vente og se hvad din fugl gør, før du begynder at tappe med fingeren. Hvis din fugl nærmer sig en bunke, men holder op med at røre ved en pellet, skal du begynde at tappe. Et par "bank" på bordet, kan være alt, hvad det kræver for din fugl at udforske yderligere på egen hånd ved, at hente en pellet med sin fod eller sit næb.

Hvis din fugl ikke nærmer sig bunkerne, skal du tappe foran bunkerne for at få din fugls opmærksomhed. Spred bunkerne lidt ud om nødvendigt. Hvis din fugl ikke undersøger en bestemt bunke pellets længere efter de første par fingertap, kan du prøve igen om et minut eller to; Hvis din fugl stadig ikke reagerer, kan du prøve at tappe på en anden bunke.


Skift til pellets fra Zupreem - Ros din fugl, når de spiser maden

Ros din fugl, når den spiser maden

Ros din fugl og med nussen på hovedet, når den begynder at spise maden. Til sidst vil din fugl sammensætte at røre ved og spise pellets, med at modtage ros fra dig.

Hvis din fugl bevæger sig fra bare at røre ved pellets til faktisk at smage dem, gør du lidt mere ud af den verbale og fysiske ros, så den virkelig føler sig belønnet for at smage pellets. Hvis din fugl ikke kan lide at blive rørt, skal du holde dig til verbal ros og springe nusseriet over.

Tips:
Husk, fugle arbejder generelt for at få din godkendelse; at rose din fugl verbalt ved at bruge dens navn og fysisk ved at nusse den på hovedet (hvis din fugl er til det), så når din fugl nærmer sig, rør, mærker, smager en bestemt variant pellet, og du roser din fugl samtidig, forstærkes dens interaktion med den type pellet positivt.


Sørg for at sige den samme sætning, såsom "God fugl!" og brug dens navn igen og igen, når din fugl interagerer med pellets, så den lærer at forbinde berøring af pellets med at modtage ros.


Skift til pellets fra Zupreem - Placer din fugl på fuglespejl

Placer din fugl på et fuglespejl

Du kan også placere et fuglespejl fladt på bordet for, at stimulere din fugls interesse, da den ikke ser sig selv, men ser en anden fugl spise maden. Placer spejlet med et par pellets på det bordpladen ved siden af din fugl, vent og se, hvordan den reagerer. Hvis din fugl ikke viser interessere, kan du flytte den oven på spejlet og prøve at tappe med din finger. Hvis din fugl virker uinteresseret eller er bange for spejlet, skal du ikke presse den; men tage spejlet væk og vende tilbage til at banke på bordpladen og rose din fugl ved kontakt med pellets.

Tips:
Fugle genkender ikke deres egne refleksion; når de ser i spejlet, de derfor en anden fugl.


Nogle fugle er fascinerede af "fuglen i spejlet", mens andre kan være bange; se hvordan din fugl reagerer, og brug spejlet, hvis den virker interesseret.

 


Skift til pellets fra Zupreem - Placer udvalgt mad i buret

Placer udvalgt mad i buret

Så snart din fugl udtrykker interesse for en bestemt type pellets, skal du fylde en kop med disse pellets, og lade din fugl spise fra den hele dagen. Fortsæt med at rose din fugl verbalt og fysisk med nussen på hovedet, hvis den altså kan lide det, når du ser din fugl interagere med pellets i koppen.

Tips:
Mens nogle fugle viser interesse for pellets under deres første eksponering med pellets, kan det tage andre et stykke tid at prøve dem - tålmodighed er vigtig her.


Vær tålmodig; prøv dette en gang om dagen over et par dage.


Fugle kan være interesseret nogle dage og ikke andre; læg mærke til din fugls signaler og gå med strømmen.


De fleste små fugle viser interesse for at spise pellets inden for 1-2 uger med daglige forsøg.


Nå du ser hvilken pellets din fugl foretrækker, gør dem tilgængelige hele tiden, og begræns adgang til andre typer mad (som frø), indtil du ser den regelmæssigt spise pellets.


Tørre pellets kan forblive i buret dag og nat; Opfrisk skålen med pellets hver dag, eller når pelletsene bliver våde eller snavsede.


Mange fugle elsker at dyppe deres pellets i vand, når de spiser dem.


Bliv ikke overrasket, hvis du tilbyder en pelletsblanding med flere farver i, at din fugl vælger bestemte farver, som den foretrækker, mens den efterlader andre farver, som den ikke er interesseret i; dette er en almindelig opførsel og ikke en grund til bekymring.


Fugle, der vælger en bestemt farve på pellets, kan have afføring af den farve; dette er ikke en grund til bekymring, så længe de spiser.


Skift til pellets fra Zupreem - Overvåg din fugls ny spisevaner

Overvåg din fugls nye spisevaner

Overvåg din fugls indtag for at sikre, at den spiser et tilstrækkeligt antal pellets hver dag. Ideelt set, før din fugl spiser hver morgen, skal du veje den på en vægt, der vejer i gram for at holde øje med dens vægt i løbet af konverteringen.

Tips:

Fugle, der skifter til pellets, især hvis de har spist frøblandinger med frugt og nødder, som indeholder meget fedt, kan de i starten miste et par gram - nogle gange op til 10% af deres kropsvægt. Dette skyldes, at pellets generelt har mindre fedt end frø og nødder.

Hvis din fugl mister mere end 10% af sin kropsvægt, når den skifter til pellets, eller den synes svag eller sløv, skal du straks kontakte din dyrlæge.

En anden måde at være sikker på, at din fugl spiser nok, når den skifter til pellets, er at tælle antal afføring hver dag, dette kan du gøre ved at placere et ark køkkenrulle på bunden af buret. Papiret gør det lettere at se hver eneste fugleklat.

Din fugl skal lave flere klatter om dagen (mindst en hver anden time, afhængigt af hvad den spiser), når den skifter til pellets; Hvis den ikke gør dette, og især hvis din fugl er tynd til at begynde med, skal du kontakte din dyrlæge for at se, om han eller hun vil have dig til at tilføje en lille mængde af fuglens gamle mad.

Konsistensen af ​​klatterne kan ændre sig, når din fugl for det hovedsageligt spiser pellets; de kan være blødere og fugtigere. Der er ingen grund til bekymring, hvis du ser disse ændringer, så længe fuglen spiser, drikker og er aktiv. Hvis du ser ændringer i klatternes konsistens, og din fugl ser ud til at være svag eller sløv, skal du kontakte din dyrlæge.

Bliv ikke overrasket, hvis du tilbyder en pellet blanding med flere farver i, at din fugl kun vælger bestemte farver, som den foretrækker, mens den efterlader farver, som den ikke er interesseret i; dette er en almindelig opførsel og der er ikke en grund til bekymring.

Fugle, der vælger en bestemt farve på pellets, kan have afføring af den farve; dette er ikke en grund til bekymring, så længe den spiser.


 

Køb Zupreem online i dag hos Uswithpets.dk - klik her 

 

3 metoder til at konvertere din fugl fra frø til ZuPreem pellets

Den hurtige...

Ved hjælp af godbidder og faste foder rutiner den kender, kan du skifte mellem gammel mad, til pellets.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

De fleste arter
Enhver alder
Kan godt lide godbidder
Accepterer mad nemt (ikke kræsen)

Langsomt & sikkert

I løbet af en uges tid skifter din fugl gradvist fra sin gamle mad til en ny pellets baseret foder.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En Conure eller større
Over 3 år gammel
En der spiser med fødderne
Har en genert personlighed

Lad din fugl vælge

Vælg tre/fire typer pellets, og lad din fugl vælge sin nye pellets baserede foder - hurtigt og uden ugers overgang.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En nymfekakadue eller mindre
Under 3 år gammel
Spiser på bunden
Håndvant

 

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.