100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Skift til pellets - Den hurtige metode

Skift til pellets - Den hurtige metode

Jacob N. Masters |

SE UDVALG AF ZUPREEM HER

 

SKIFT TIL PELLETS - Den hurtige...

Vi vil nu vise dig hvordan du med denne hurtige metode går fra den gamle foder, til den nye pellets baseret foder, ved at skabe en rutine, din fugl genkender.
 


TRIN FOR TRIN GUIDE TIL "DEN HURTIGE.."


TILFØJ 2 NYE SKÅLE MED FODER

Start med at placere et par ekstra madskåle i fugleburet. Sæt en ved siden af din fugls højeste siddeplads, typisk hvor den sover. Placer den anden madskål lavere i buret, hvor du normalt ville fodre din fugl.

Denne metode konvertere din fugl til en ny pellet baseret diæt ved hjælp af faste foder rutiner, rutiner den kan forudse og genkende.

Metoden er passende for fugle i alle størrelser, racer og aldre, men fungerer bedst for mere afslappede fugle, der nyder at spise godbidder, og som ikke bliver stresset af forandring.

Tips:
Sørg for at placere de nye pellets i madskåle, som din fugl er bekendt med, og på steder i buret din fugl normalt sidder og spiser. Sørg altid for, at din fugl har adgang til frisk, rent vand; nogle fugle vil drikke mere under konverteringsprocessen.


Tilføj pellets i de ekstra madskåle

De nye madskåle skal indeholde de nye pellets. Tanken er at give din fugl gentagen eksponering for den nye foder flere steder i buret, så den har flere chancer for at prøve mad, når din fugl manøvrer op og ned i buret.

Fugle genkender ikke altid pellets som foder, og de er måske endda bange for pellets; så jo hyppigere en fugl møder den nye mad, jo mere tillidsfuld bliver den med de nye pellets.

Tips:

Hvis din fugl efter flere dage ikke viser nogen interesse for skålene med pellets, kan du prøve at flytte dem lidt rundt i buret for at se, om du kan stimulere dens interesse.

Pellets skal altid forblive i buret; de skal friskes op med nye dagligt, især hvis de bliver våde eller snavsede.
 

Opbevar en lille portion gammel foder

Anbring en tredje skål, der indeholder en lille del af den gamle foder i buret. Ideen er, at fortsætte med at tilbyde din fugl en meget lille del af dens gamle mad, mens du prøver at få den ført over på det nye foder for at sikre, at den spiser noget, mens den skifter til pellets.

Tips:
Sørg for kun at tilbyde en lille portion gammel foder, så din fugl ikke fylder sig helt op og ikke er sulten nok til at prøve den nye foder.

Anbring den lille portion gamle foder i en velkendt skål, men på et sted fuglen typisk ikke bruger meget tid på at spise eller sætte sig.

Når du tilbyder den lille del af gamle foder, skal du ikke tage skålene med den nye foder (Pellets) ud; fuglen skal kontinuerligt udsættes for den nye foder, selv når der er en lille del af den gamle foder.
 

Giv det gamle foder to gange om dagen

Etabler en rutine med fodring af din fugl en del af den gamle foder, to gange om dagen - en gang om morgenen og en gang om aftenen.

Fugle er væsener, der trives med forudsigelighed; målet er at tilbyde din fugl en rutine, hvor den kan forvente at modtage en lille mængde gammel mad to gange om dagen, men give fuglen adgang til en større mængde af de nye pellets, som den kan spise hele dagen på flere af dens foretrukne steder i buret.

Tips:
Prøv at tilbyde den gamle foder på samme tid - morgen og aften - så din fugl kan forudsige hvornår den kommer.

Papegøjer er ekstremt smarte og genkender rutiner og mønstre let; de vil hurtigt få fat i, at kun en lille mængde gammel foder kommer på begrænsede tidspunkter, så hvis de er sultne imellem fodringstiden, bliver de nødt til at spise pellets.
 

Sørg for en middags-snack

Midt på dagen skal du give din fugl en godbid, som den virkelig nyder, måske et par stykker frisk frugt, friske grøntsager eller en lille portion kogt mad. Denne godbid / Snack skal være noget, du ved, at din fugl elsker at spise.

Selvom denne metode kan være "hårdere" end nogle andre metoder til konvertering over til pellets, får din fugl stadig en ekstra god behandling fra dig via disse Middags-snack, så den ved, at du stadig elsker den og søger for den får mad.

Tips:
Giv ikke for store mængder af godbidder / Snacks, så din fugl bliver alt for mæt og ikke ser grund til at spise de nye pellets.

Sørg for ikke at tilbyde godbidder / snacks på andet tidspunkt, så den ser det som noget ekstra speciel.

Vælg en godbid, som du ved din fugl elsker og aldrig ville nægte; Hvis du ikke er sikker på, hvad det er, så prøv en med frugter, grøntsager eller kogt pasta, magert kød eller æg.

Efterlad aldrig fugtige godbidder, som frugter og grøntsager, i buret i mere end et par timer, da de gærer og der kommer bakterier, som kan gøre din fugl syg, hvis de spiser dem.

For yderligere at lokke din fugl til at prøve de nye pellets, kan du bruge en hammer til at lave dem om til pulver. Rul derefter godbidderne i dette pulver, fugt eventuelt godbidderne med lidt vand, så det sidder bedre på og giv derefter din fugl disse godbidder, så får du din fugl til at smage de nye pellets.
 

Stop med at give den gamle foder om morgenen

Når du har etableret de rutiner og har brugt dem nogle et par dage, skal du stoppe med at give din fugl den gamle foder om morgenen, så den eneste mad, den har til rådighed om morgenen, er de nye pellets.

Husk at din fugl fortsat forventer, at middags-snack.

Tanken er at gradvist fjerne den gamle foder fra kosten, da fuglen spiser flere af de nye pellets hver dag. Uden at få den gamle foder om morgen, vil din fugl sandsynligvis blive lidt sulten gennem morgenen og være mere tilbøjelig til at spise de nye pellets.

Tips:
Du skal ikke at fjerne den gamle foder om morgen, før du er sikker på, at din fugl spiser et betydeligt antal pellets; dette kan tage nogle fugle få dage og op til flere uger - så hav tålmodighed med den.

Hvis du ser, at din fugl spiser pellets mere fra en skål end fra en anden, skal du holde den skål på det foretrukne sted fyldt med friske pellets hele dagen lang, så du får den til at spise så mange som muligt.
 

Fortsæt denne rutine

Fortsæt denne rutine i et par dage. Gå ikke for hurtigt frem; du skal give din fugl tid at vænne sig til de nye rutiner, før du foretager en ny ændring. Fugle tilpasser sig bedre, når det gøres langsomt snarere end hurtigt.

Dette trin kan tage fra få dage til flere uger at opnå; husk alle fugle er forskellige.
 

Stop fodring af den gamle mad om aftenen

Nu spiser din fugl fast sine pellets og du skal nu fjerne den gamle foder om aftenen også. På dette tidspunkt spiser de fleste fugle let den nye mad.

Det kan tage uger at nå dette sidste trin, vær sikker på, at din fugl spiser masser af den nye foder og den gamle foder ikke er så vigtig mere, så du er sikker på den spiser nok af de nye pellets og godbidder. Husk skynd dig ikke,  men følg din fugls tempo.

Tips:
Inden du tager dens aftensmad med gammel foder fra den, skal du sørge for, at din fugl spiser et tilstrækkeligt antal pellets hver dag.

For at sikre, at din fugl spiser et tilstrækkeligt antal piller hver dag, skal du ideelt set få en vægt, der vejer i gram, og veje din fugl hver morgen, før den spiser; og du kan følge din fugls vægt i løbet af konverteringen til pellets.

Fugle, der skifter til pellets, især hvis de har spist frøblandinger med frugt og nødder, som indeholder meget fedt, kan de i starten miste et par gram - nogle gange op til 10% af deres kropsvægt. Dette skyldes, at pellets generelt har mindre fedt end frø og nødder.

Hvis din fugl mister mere end 10% af sin kropsvægt, når den skifter til pellets, eller den synes svag eller sløv, skal du straks kontakte din dyrlæge.

En anden måde at være sikker på, at din fugl spiser nok, når den skifter til pellets, er at tælle antal afføring hver dag, dette kan du gøre ved at placere et ark køkkenrulle på bunden af buret. Papiret gør det lettere at se hver eneste fugleklat.

Din fugl skal lave flere klatter om dagen (mindst en hver anden time, afhængigt af hvad den spiser), når den skifter til pellets; Hvis den ikke gør dette, og især hvis din fugl er tynd til at begynde med, skal du kontakte din dyrlæge for at se, om han eller hun vil have dig til at tilføje en lille mængde af fuglens gamle mad.

Konsistensen af ​​klatterne kan ændre sig, når din fugl for det hovedsageligt spiser pellets; de kan være blødere og fugtigere. Der er ingen grund til bekymring, hvis du ser disse ændringer, så længe fuglen spiser, drikker og er aktiv. Hvis du ser ændringer i klatternes konsistens, og din fugl ser ud til at være svag eller sløv, skal du kontakte din dyrlæge.

Bliv ikke overrasket, hvis du tilbyder en pellet blanding med flere farver i, at din fugl kun vælger bestemte farver, som den foretrækker, mens den efterlader farver, som den ikke er interesseret i; dette er en almindelig opførsel og der er ikke en grund til bekymring.

Fugle, der vælger en bestemt farve på pellets, kan have afføring af den farve; dette er ikke en grund til bekymring, så længe den spiser.


 

3 metoder til at konvertere din fugl fra frø til ZuPreem pellets

Den hurtige...

Ved hjælp af godbidder og faste foder rutiner den kender, kan du skifte mellem gammel mad, til pellets.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

De fleste arter
Enhver alder
Kan godt lide godbidder
Accepterer mad nemt (ikke kræsen)

Langsomt & sikkert

I løbet af en uges tid skifter din fugl gradvist fra sin gamle mad til en ny pellets baseret foder.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En Conure eller større
Over 3 år gammel
En der spiser med fødderne
Har en genert personlighed

Lad din fugl vælge

Vælg tre/fire typer pellets, og lad din fugl vælge sin nye pellets baserede foder - hurtigt og uden ugers overgang.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En nymfekakadue eller mindre
Under 3 år gammel
Spiser på bunden
Håndvant

 

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.

Liquid error (layout/theme line 481): Could not find asset snippets/textBoxScript.liquid Liquid error (layout/theme line 485): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid