100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Skift til pellets - Langsomt & sikkert

Skift til pellets - Langsomt & sikkert

Jacob N. Masters |I løbet af en uge skifter din fugl gradvist fra sin gamle mad til en ny pellets baseret fodringsplan.

Køb Zupreem online i dag hos Uswithpets.dk - klik her 

Vælg denne plan, hvis din fugl er:
En Conure, så som parakitter eller større
Over 3 år gammel
En der spiser med fødderne
Har en genert personlighed 
 
 
 

 TRIN FOR TRIN GUIDE TIL "Langsomt & sikkert"


Dag 1 - Fjern den gamle foder

Om aftenen skal du tage din fugl's gamle foder ud af buret. Målet er at fjerne dens foder om natten, så din fugl er sulten om morgenen og mere tilbøjelig til at prøve nyt foder. Sørg for, at din fugl altid har adgang til frisk, rent vand; da nogle fugle vil drikke mere under konverteringsprocessen.

Tips:
Konvertering tager tid og tålmodighed; tanken med denne metode er at give din fugl gradvist overgang til en sundere, pellets baseret diæt i løbet af en uge.


De fleste fugle sover om natten og spiser derfor normalt ikke særlig meget, så fjernelse af foder fra buret om natten vil ikke skade din fugl.


Denne metode fungerer bedst for fugle, der oftest spiser i deres burer, eller som har en tendens til at have en mild / sky personlighed.


Denne metode kan også fungere bedre for lidt større fugle (på størrelse med en conure eller større), der typisk bruger deres fødder til at holde mad, mens de sidder på deres plads, snarere end de arter der finder deres foder på jorden med næbbet (som mange mindre fugle gør).


Da ældre fugle typisk ikke har brug for så mange kalorier som unge, voksne eller ynglefugle har, kan denne langsomme og stabile metode, der kan føre til perioder, hvor en fugl ender med at spise meget lidt, derfor være mere passende til modne, fuldvoksne, ikke -avlsfugle.


Dag 2 - Læg den nye foder i buret

Som det første om morgenen, skal du sætte det nye foder i buret. Efterlad det nye foder i buret i de næste 4 timer. Sørg for at lægge de nye pellets i den kop / madskål, som din fugl normalt spiser af.

Tips:
Din fugl accepterer måske ikke med det samme, det nye foder i sin kop som mad; Vær tålmodig, og prøv ikke at bekymre dig, hvis den ikke spiser den nye foder straks efter at du har sat det i buret. Det kan tage alt fra et par timer til flere dage.

Nogle fugle rører måske slet ikke den nye foder, den første gang den eksponeres for den;  sunde fugle kan gå flere timer uden at spise.

Hvis din fugl begynder at spise de nye pellets, så husk at ros den entusiastisk ved at sige noget i retning af "God fugl!" og brug dens navn. Og nus den gerne, hvis den er til det.


Fugle arbejder for deres ejers opmærksomhed, så hvis din fugl ser, at du giver den opmærksomhed og ros for at have spist den nye mad, vil den opsøge din opmærksomhed ved at spise de nye pellets.

Hvis din fugl ikke viser interesse for den nye mad, skal du fugte det med en lille mængde varm frugtsaft for at lokke din fugl til at prøve det; dog ikke efterlade fugtig mad i buret i mere end et par timer, da det kan ødelægge foderet med væksten af ​​gær og bakterier.

 


Dag 2 - Kontroller, om din fugl spiser den nye mad

Hvis din fugl spiser den nye mad, er det godt. Fortsæt med at rose den både verbalt og fysisk, når den spiser det. Hvis din fugl ikke spiser den nye mad om eftermiddagen på dag 2, skal du ikke være bekymret; det tager nogle fugle flere dage at genkende den nye foder som mad og prøve den.

Hvis det bliver nødvendigt, at tilbyde din fugl en lille portion af dens gamle foder om eftermiddagen på dag 2, skal du IKKE fjerne madskålen med de nye pellets; bare tilbyde dens gamle foder i en anden madskål. Bland aldrig den gamle og den nye mad.

Tips:
Hold altid gammel og ny mad adskilt, fordi fugle selektivt vil spise den velkendte mad, når det blandes med noget nyt, og det er mindre tilbøjeligt til at prøve den nye mad, hvis den blandes med den gamle mad.


At tilbyde en lille portion af gammel mad sikrer, at selv en stædig fugl, der er tilbageholdende med at prøve ny mad, stadig får kalorier, da de langsomt vil overgå til pellets.

 


Dag 2 - Fjern gammel mad, udskift med ny mad

Før sengetid skal du fjerne al gammel mad, der er tilbage i buret. Læg i stedet for noget af den nye mad (Pellets) i buret natten over.

Tips:
Endnu en gang er målet med at fjerne den gamle mad om natten, at gøre fuglen sulten, så den er mere villig til at prøve den nye mad om morgenen.

Da din fugl netop spiste en portion gammel mad den foregående eftermiddag, er den måske ikke sulten nok til at spise den nye mad natten over, så vær ikke bange, hvis den nye mad stadig ser uberørt ud næste morgen.

 


Dag 3 - Overvåg den mængde af ny mad der bliver spist

Hvis din fugl ikke spiste meget natten over, kan den være sulten nok om morgenen på dag 3 til at prøve den nye mad. Hvis den spiser den nye mad, er det godt. Hvis ikke, skal du være tålmodig og lade den nye mad blive i buret  4-6 timer. Tanken er at gradvist forlænge tiden fra 4 timer til 6 timer, så din fugl kun har adgang til den nye mad for at opmuntre den til at prøve det.

Tips:
Hvis du ser din fugl smage den nye mad, skal du endnu en gang rose din fugl verbalt og fysisk ved at bruge dens navn og nusse den, hvis den er til det.


Sunde fugle kan gå 4-6 timer uden at spise og være i orden, så hvis din fugl spiser lidt eller intet i løbet af dette tidsrum, skal du ikke være bekymret.

 


Dag 3 - Læg noget nyt mad i buret natten over

Om aftenen, hvis din fugl stadig ikke spiser, skal du placere en anden portion af den gamle mad i buret. Husk ikke at give en overdreven mængde af den gamle mad, bare en lille servering for at sikre, at din fugl får nogle kalorier den dag.

Fjern denne mad før sengetid. Læg igen det nye mad i buret natten over.

Tips:
Sørg for at fjerne det mad den ikke har spist af den gamle mad, der er tilbage i buret om aftenen på dag 3, så hvis din fugl bliver sulten natten over, er det eneste mad, den kan prøve den nye mad.

Husk aldrig at blande gammel mad med ny mad, da fugle næsten altid vælger at spise den gamle mad og ignorere den nye mad.

 


Dag 4 - Dag 7 - Forlæng gradvist tiden med den nye mad

Fortsæt med gradvist at forlænge den tid, den nye mad er i buret over de næste par dage. Server kun den gamle mad om aftenen, hvis din fugl ikke spiser den nye mad. Målet er at begynde at eliminere den gamle mad helt og konvertere til den nye mad baseret på pellets.

Skær ned på den mængde gammel mad, du tilbyder hver dag, indtil du ikke behøver at tilbyde noget, da fuglen nu spiser et passende antal pellets.

For at sikre, at din fugl spiser et tilstrækkeligt antal pellets hver dag, skal du ideelt set få en vægt, der kan vejes i gram, og veje din fugl hver morgen, før den spiser; hold øje med din fugls vægt i løbet af konverteringen.

Tips:
Igen er ideen at gradvist forlænge mængden af ​​tid hver dag med et par timer ad gangen over en periode på et par dage, så din fugl kun har adgang til den nye mad for at lokke den til at prøve det.


Sunde fugle kan gå en dag og spise lidt til intet, og de vil være fine; til sidst bliver de sultne nok til at prøve den nye mad.


Prøv ikke at give bukke under for din bekymring fordi, at din fugl ikke spiser i løbet af en dag ved at tilbyde den det gamle mad; Hvis du ender med at tilbyde den til din fugl, skal du kun give den en meget lille mængde gammel mad, så det ikke fylder den op og ikke er sulten nok til at prøve den nye mad.


Hvis din fugl prøver den nye mad, ros den, både verbalt ved at bruge dens navn og fysisk ved at nusse den, hvis den er til det.

Fugle, der skifter til pellets, især hvis de har spist frøblandinger med frugt og nødder, som indeholder meget fedt, kan de i starten miste et par gram - nogle gange op til 10% af deres kropsvægt. Dette skyldes, at pellets generelt har mindre fedt end frø og nødder.

Hvis din fugl mister mere end 10% af sin kropsvægt, når den skifter til pellets, eller den synes svag eller sløv, skal du straks kontakte din dyrlæge.

En anden måde at være sikker på, at din fugl spiser nok, når den skifter til pellets, er at tælle antal afføring hver dag, dette kan du gøre ved at placere et ark køkkenrulle på bunden af buret. Papiret gør det lettere at se hver eneste fugleklat.

Din fugl skal lave flere klatter om dagen (mindst en hver anden time, afhængigt af hvad den spiser), når den skifter til pellets; Hvis den ikke gør dette, og især hvis din fugl er tynd til at begynde med, skal du kontakte din dyrlæge for at se, om han eller hun vil have dig til at tilføje en lille mængde af fuglens gamle mad.

Konsistensen af ​​klatterne kan ændre sig, når din fugl for det hovedsageligt spiser pellets; de kan være blødere og fugtigere. Der er ingen grund til bekymring, hvis du ser disse ændringer, så længe fuglen spiser, drikker og er aktiv. Hvis du ser ændringer i klatternes konsistens, og din fugl ser ud til at være svag eller sløv, skal du kontakte din dyrlæge.

Bliv ikke overrasket, hvis du tilbyder en pellet blanding med flere farver i, at din fugl kun vælger bestemte farver, som den foretrækker, mens den efterlader farver, som den ikke er interesseret i; dette er en almindelig opførsel og der er ikke en grund til bekymring.

Fugle, der vælger en bestemt farve på pellets, kan have afføring af den farve; dette er ikke en grund til bekymring, så længe den spiser.

 


Køb Zupreem online i dag hos Uswithpets.dk - klik her 

3 metoder til at konvertere din fugl fra frø til ZuPreem pellets

Den hurtige...

Ved hjælp af godbidder og faste foder rutiner den kender, kan du skifte mellem gammel mad, til pellets.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

De fleste arter
Enhver alder
Kan godt lide godbidder
Accepterer mad nemt (ikke kræsen)

Langsomt & sikkert

I løbet af en uges tid skifter din fugl gradvist fra sin gamle mad til en ny pellets baseret foder.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En Conure eller større
Over 3 år gammel
En der spiser med fødderne
Har en genert personlighed 

Lad din fugl vælge

Vælg tre/fire typer pellets, og lad din fugl vælge sin nye pellets baserede foder - hurtigt og uden ugers overgang.

Vælg denne plan
hvis din fugl er:

En nymfekakadue eller mindre
Under 3 år gammel
Spiser på bunden
Håndvant

 

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.