FERIEPERIODEN ER OVER OS - BESTIL I GOD TID! ☀️

100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Hvordan holder jeg min første ferie uden min kat?

Hvordan holder jeg min første ferie uden min kat?

Jacob Nørlem-Masters |

Der kan være mange spørgsmål i forbindelse med at afholde sommerferie, når man har et kæledyr. Er det en kat du ejer, kan spørgsmålene lyde som følgende:

- Hvor skal min kat være, når jeg er væk fra den?
- Er det nok for den, at min nabo kommer og tilser, fodrer og leger med den hver anden dag?
- Skal den helst være på en kattepension?
- Kan den komme med mig i sommerhus eller længere sydpå?
- Vil min kat være urolig for at jeg ikke er hjemme og muligvis stikke af?

Katte kan bedst lide at være hjemme og det kan gå så grelt, at de bliver syge af for store forandringer, det er derfor vigtigt at tage hånd om katten når du skal på ferie. Det bedste for katten er, hvis den kan være hjemme og gå ud gennem en kattelem over sommeren især.

Kan din kat opholde sig hjemme mens naboen, familie eller venner kommer forbi og fodrer den, skal du huske at have en magnet kattelem eller chip i kattelemmen. Derudover er det vigtigt at din kat er voksen før det sker.

Hvor lang tid ad gangen, kan jeg tage væk?

Du kan egentlig være væk i lang tid, men det er godt at have et dagligt tilsyn hos din kat ift. om den drikker nok vand og spiser nok mad, især hvis den ikke kan komme udenfor.

Den bedste måde at gøre det på, er ved at vænne katten til at være alene gradvist. Derudover er det godt at kunne få besøg af personen der skal passe katten op til afrejse. Katten skal både have vand, mad, ses til om den har det godt og kæles med ved besøget.

Kan jeg tage min kat med på ferie?

En mulighed der for nogle er nemmere og mere beroligende er, hvis katten kan komme med på ferie. Det er selvfølgelig nemmest at det er en ferie i Danmark i ex. sommerhus. Det er ikke selvsagt at din kat blot holder sig til dig som ejer, da katten godt kan finde på at søge mod sit vante hjem og sine vante omgivelser. Det er derfor en god idé at du får øremærket eller chippet din kat. Et godt tip kan være, at du har din kat indendørs i et par dage, og hvis det er et sikkert område, kan du lukke den ud efter nogle dage.

For at du sikrer dig, at din kat ikke løber væk, kan du starte med at have den i en kattesele.

Skal du køre på ferie, er det en god idé at vænne katten til det helt fra den er killing, og hvis ikke den er det, kan du vænne den til det gradvist. På samme måde er det vigtigt at tilvænne din kat til at sejle, hvis I skal ud på en sejltur over sommeren. Skal I på campingferie, bør katten kun være i sele eller i et bur, når I er udendørs.

Kattepensionater og kattehoteller

En mulighed er også, at få din kat på et kattepensionat eller et kattehotel. Det kan være en god idé at kigge på forskellige pensionater og kattehoteller inden ferien begynder, så du kan finde det bedste sted til din kat. Der findes mange gode steder din kat kan opholde sig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at de nogle steder har katte i bur i mange timer af dagen, hvor det bedste er at finde et sted, hvor de er så meget ude af buret som muligt.

Nogle steder går de sågar helt frit hele tiden og kan vælge at gå ind i deres eget bur, hvis det ønsker det.

Det er også i forbindelse med et kattepensionat eller et kattehotel, en god ide, at lade din kat overnatte et par få dage på stedet første gang, for at din kat vænner sig til at opholde sig der stille og roligt.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.