100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Hvordan holder jeg min første ferie uden min hund?

Hvordan holder jeg min første ferie uden min hund?

Jacob Nørlem-Masters |

Det kan være svært at finde ud af hvad man skal gøre, når man skal på første ferie efter man har anskaffet sig et nyt kæledyr. Det er altid en god og tryg hjælp, hvis enten familie eller venner kan hjælpe til med at passe ens kæledyr, men hvad nu hvis denne mulighed ikke er tilgængelig?

I netop det tilfælde, er det muligt at anskaffe sig en hundepasser eller sende sin hund på et hundepensionat, som kan være en lille ferie for dit kæledyr også. Det kan være svært at træffe et valg mellem disse to muligheder, da det kan være svært at finde ud af hvad fordelene og hvad ulemperne for de to muligheder er. Det vil vi afdække herunder på bedste vis, så du trygt kan komme på ferie i år.

Hundepensionat

Der er mange fordele ved at sende din hund på et pensionat, da din hund får mulighed for at møde andre hunde – der er dermed fokus på socialt samvær og aktivitet på højt plan. Derudover er din hunds behov i højsædet. Det skal her nævnes, at det er forskelligt for hvert enkelte hundepensionat eller hundehotel, om det passer netop til din hund og det kan derfor være anbefalelsesværdigt at besøge de pågældende pensionater og hoteller i nærheden.

En faktor der kan være påfaldende er, hvor mange hunde de har boende ad gangen – der vil naturligvis være mere fokus på netop din hund, hvis der er færre hunde til stede.
Omkostningerne i forbindelse med et ophold for din hund vil være forskelligt for hvert sted, men det kan forventes, at prisen ligger mellem 125 kr. Til 250 kr. I døgnet.

Til sidst skal det nævnes, at det er vigtigt at du har en god mavefornemmelse omkring det sted du vælger din hund skal opholde sig under sin og din ferie. Det kan også være, at du mærker at din hund virker tryg og leger rundt - det er jo selvfølgelig bedste udgangspunkt.

Hundepasser

For nogle hunde er det bedst at opholde sig et sted med færre hunde og med mere opmærksomhed, som man ofte kan få hos hundepassere. Det er typisk for hundepassere, at de har maksimalt tre hunde samtidig, hvilket kan give mulighed for ekstra opmærksomhed, tid og omsorg til din hund.
Det er også en god idé, at besøge et par hundepassere, for at se hvor tryg både du og din hund er for passeren og omgivelserne hundene befinder sig i. Det kan endda være en god idé at besøge dem et par gange.

Under besøgene er det vigtigt hvordan hundepasseren agerer omkring din og andre hunde, samt se din egen hunds ageren omkring hundepasseren. Passeren kan selv have en hund og det er selvfølgelig også vigtigt, at din hund og passerens kan sammen. Dernæst er det også en god ide at se på passerens måde at være på overfor din hund, se på de redskaber passeren ejer, da det jo ikke er en nødvendighed, at have en uddannelse inden for området. Husk at spørge ind til, om hun kunne mangle nogle bestemte redskaber, som du ved din hund behøver. Prismæssigt ligger en hundepasser på 100-200 kr./timen og I kan nok aftale en pris pr. dag, når det gælder flere dage.

Slutteligt er det en god idé, at få søgt på Google og få forhørt dig omkring hvilke hundepassere, pensionater eller hoteller, der har fået god omtale. Husk at få alle spørgsmål afklaret inden du tager på ferie, så du kan tage af sted med ro i maven.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.