100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Før du køber hund

Før du køber hund

jacob n masters |

Går du også med et ønske om at anskaffe dig en hund? Hunde er loyale og hengivne kæledyr, men de kræver også rigtig meget af dig i rigtig mange år. Derfor bør du overveje, om du har lysten, tiden og økonomien til en hund, og hvilken hunderace, der i så fald vil passe bedst ind i netop jeres familie.

En hund kan leve helt op til 16 – 17 år afhængigt af racen, så du skal tænke frem i tiden. Har du også lyst og tid til en hund om 2, 5 eller 10 år?

En hund kræver tid

Som nævnt skal hunden være en del af din dagligdag i mange år frem i tiden. Hunde er flokdyr, og de er ikke skabt til at tilbringe mange timer alene hver dag. Det mest optimale er, at hunden ikke er alene mere end 5 timer dagligt, men mange hunde kan dog sagtens være alene i længere tid enkelte gange.

Det er ikke kun dit selskab, hunden kræver. Afhængigt af racen kræver den også at blive stimuleret i form af leg, træning, sporing og aktivering. Den skal luftes 3 gange dagligt og endnu oftere, hvis ikke du har have.

Du skal desuden tænke over, om hunden kan komme med, når I skal på overnatning eller ferie, eller om I har nogle gode og optimale pasningsmuligheder.

En hund koster penge

Priserne på hunde varierer meget afhængigt af racen. ”Genbrugshunde” kan indimellem overtages for et symbolsk beløb imod at love og godt og blive hjem. Her ved du dog ikke, hvad hunden har med i rygsækken, og det kan derfor være et risikabelt valg. En racehundehvalp med stambog kan koste op i mod 20.000 kr.

Det er ikke kun engangsbeløbet, du skal overveje, hvis du gerne vil have hund. Der vil også komme udgifter til mad, godbidder, legetøj, hundekurv, sele, træning, vaccinationer, sundhedstjek og pelspleje.

Sørg altid for at tegne en sundhedsforsikring på din hund, så du ikke pludselig står med høje og uforudsete omkostninger til dyrlægeregninger.

Valg af race

Ikke alle hjem passer til alle hunde. Når du skal vælge hund, bør du ikke vælge ud fra udseendet.  Du bør i stedet overveje, om du kan tilbyde netop dét, dén hunderace har behov for. Jagthunde som gravhunde og spanieler har f.eks. brug for at blive stimuleret via sporing og ture i skoven, mens andre hunde har et mindre aktivitetsbehov men måske et større behov for pelspleje. Sørg for at sætte dig godt ind i hunderacen, inden du køber hunden.


Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.