100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Tjek om din hund er overvægtig!

Tjek om din hund er overvægtig!

Jacob N. Masters |

Jul og nytår er ovre og hverdagen begynder så småt igen. Vi ved, hvordan det føles - måske er man lidt træt af julemad og juleslik, altså måske... eller nok ikke, men vi ved allesammen, vi er nødt til at stoppe ;-)


Vi er nok mange som skal/burde tabe os lidt i det nye år - igen igen... Og igen som alle andre år, vil der være masser af nye muligheder for at leve lidt mere sundt - JA!! hvis vi skal være helt ærlige såååå - faktisk lidt som sidste år ik..

Nå nok om mig, men det gælder faktisk også for vores firbenede venner, da alt for mange af dem også har nydt 2019 lidt for meget ;-)

Det gode er dog, der er masser af muligheder og de NEMT, modsat os, kan holde sig til en madplan der virker - det er nemlig ikke dem selv som skal stå for den eller overholde den, det er os.

Men vægten betyder helt utroligt meget for din firbenede ven, hvis den er overvægtig, kan det helt som hos os, give utroligt mange problemer, som åndenød, særligt ved motion, ledproblemer, lungesygdomme, hjerteproblemer, lever, sukkersyge og man kunne blive ved og ved, da listen er lang.

På denne oversigt fra Hill's kan du hurtigt, se om din hund har problemer med vægten:

Har din hund problemer med vægten ?

Men som sagt det er nemt at gøre noget ved, hvis du følger de 5 gode råd som kommer her:


1. KEND VÆGTEN, SÅ DU VED HVAD "DU" SKAL TABE.

Så få din hund op på vægten hos din lokale dyrlæge eller hvor det er muligt, så du ved dens vægt og kan se hvad den burde tabe sig.

2. FODER MED ET KVALITETS LIGHT PRODUKT.

Kvaliteten af foder er altid vigtigt, også når man skal tabe sig, så skal man føle sig mæt, man skal have nok næring m.m. for det ikke er usundt at være på kur.. Så vælg altid et kvalitets produkt og ved vægttab et kvalitets light produkt fra bl.a. Hill's og foder efter den vægt der står på posen. De skriver nemlig foder udfra hvad den burde veje og ikke hvad den vejer. Så vejer din hund 28 kg men burde veje 20 kg så skal du fodre udfra de 20 kg og ikke de 28 kg. Mængden på posen er endvidere maksimum mængden af foder pr dag. Spørg eventuelt din dyrlæge eller hos en dyrehandler med uddannet personale - personalet er uddannet dyrepassere i mange "mindre" dyrehandlere.

Se vores udvalg af slankefoder til hunde her

3. GØR PLADS TIL LIDT GODBIDDER. 

Det handler om mængde, så træk lidt fra den daglige fodermængde, hvis du giver godbidder og vælg nogle gode kvalitets og fedtfattige godbidder, vi har rigtig mange forskellige og det handler som sagt mest af alt om mængde.

Men klik her for nogle at se de godbidder, som vi klart kan anbefale.

4. MOTION, MASSER AF MOTION! 

Gå min. 1 lang tur om dagen gerne 1-5 km i det tempo din hund kan klare og hvis den er særligt overvægtig, så del turen op i små bidder, så den kan holde til det - husk den går måske rundt med rigtig mange kg set i % ud fra hvad den skal veje, og det kan i starten være hårdt for leddene. 

Noget man også kan gøre er, at kigge på den madskål de har, gør det lidt besværligt, så den når at nyde manden med en Slow eat madskål, der findes en del.. Klik her

Eller du kan give den en Pulse madskål fra NORTHMATE som er noget helt særligt og vil være mentalt godt for alle hunde, ikke kun dem som er overvægtige.

5. HUSK AT HOLDE DIN AFTALE OM VÆGTTAB! 

Sidste råd er at holde ved og sikre andre i familien eller venner ikke giver den godbidder eller foder.

Husk på overvægt forårsager og forværrer rigtig mange sygdomme, den nedsætter levetiden og mindsker livskvaliteten hos din firbenede ven.

Det er derfor meget vigtigt, at du og din familie udviser tålmodighed og disciplin i kampen mod overvægten. Kun på den måde kan du hjælpe din hund til et længere og bedre liv.

Held og lykke med den nye sunde livsstil og rigtig godt nytår!

Med venlig hilsen
Jacob N Masters | Os med kæledyr .dk

P.s. Vil du læse mere om hvad Osmedkaeledyr.dk er og hvem som står bag, så skal du bare klikke her: Os med kæledyr .dk

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.

Liquid error (layout/theme line 481): Could not find asset snippets/textBoxScript.liquid Liquid error (layout/theme line 485): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid