100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

FÅ EN GRATIS AKTIV MADSKÅL

Til en værdi af 299,- når du køber en *stor pose foder fra Hill's tørfoder til hunde.

Skal mit marsvin bades?

Skal mit marsvin bades?

Jacob Nørlem-Masters |

Skal mit marsvin bades?

Det er oftest ikke nødvendigt at bade dit marsvin, da den selv sørger for det. Derudover er der risiko for at marsvinet vil fryse en del, da den har en stor overflade og på den måde kan den lettere blive syg. Det kan dog være nødvendigt at skulle bade dit marsvin, og her er det vigtigt, at det gribes korrekt an.

Grundene til at bade sit marsvin kan være følgende:

En oplagt årsag kan være ved tilfælde af hud- og pelssygdomme, hvor det er vigtigt at få vasket med medicinsk shampoo, hvilket du kan få udleveret af dyrlægen og i samråd med dyrlægen.

Særligt langhårede hunner der har født, er disponible for at blive tilsølede i pelsen omkring kønsorganerne kortere tid efter fødslen.

Langhårede racer generelt, kan have godt af et bad en gang imellem, da pelsen bagtil kan være svær at holde ren. Det kan være fordelagtigt at trimme pelsen i dette område, hvis den ikke skal bruges til udstilling.

For at undgå irritationer og rødme omkring kønsorganerne kan det være en god idé at vaske området.

Slutteligt kan det i en proces, hvor dyret undersøges for blød afføring, kan det være godt at bade den, da det kan være tilsmudset bagtil. På den måde kan det undgås at der ikke er afføring siddende i pelsen, som kan skabe hudirritation.

Badet af marsvinet

Tænd vandet, så det får en lunken temperatur. Start med at bade marsvinet bagtil og frem mod ryggen, med hovedet oven vande på alle tidspunkter. Grunden til det er, at den kan føle sig usikker under vand, da den ikke svømmer så godt og ikke bryder sig af store mængder vand. En måde at gøre den tryg på, er ved at lægge en hånd under den, hvilket også skal gøres af sikkerhedsmæssige årsager. Vask blot de områder der behøver det, brug parfumefri shampoo om nødvendigt og skyl herefter området godt igennem. Benyttes medicinsk shampoo anvend brugsanvisningen, men oftest skyl shampoo ud efter 5 minutter, mens du holder marsvinet varmt, enten med den lunkne vand og eller med et lille håndklæde.

Når marsvinet skal op af vandet, er det igen meget vigtigt at understrege, at marsvinet ikke må blive koldt. Det kan nemlig føre til luftvejsinfektioner og i helt grelle eksempler, kan marsvinet dø. Tør derfor hurtigt dyret efter det er komme op og tør endelig godt efter, så det ikke kommer tilbage i buret fugtig. En måde at gøre det på, er ved at tørre med et håndklæde, for derefter at tørre med en føntørrer. Ligesom at luften ikke må blive for kold på dyret, må det heller ikke blive for varmt - hold derfor en hånd på dyret mens du tørrer den med føntørreren. Sæt hernæst marsvinet ind i sit bur igen, når den er helt tør.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.