100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Min hund er altid sulten – Det kan du gøre!

Min hund er altid sulten – Det kan du gøre!

Jacob N. Masters |

Nogle hunde er evigt sultne. De tømmer madskålen på to sekunder og ville med glæde fortsætte, hvis der var mere mad. De tigger ved bordet, hopper gerne op for at nå lidt af familiens mad og spiser alverdens afskyeligheder, der findes på gåturen – men hvorfor er din hund så umættelig?

Først og fremmest er der forskel på hunderacer og de enkelte hunde. Nogle hunderacer er generelt mere sultne end andre, og nogle hunde har bare en større appetit end andre – præcis ligesom med mennesker.

Hvis maden er blevet en besættelse for familiens firbenede medlem er der dog noget galt.

Overvej blandt andet:
- At skifte foder
- At øge mængden af mad
- At supplere foderet med et tilskud
- At mentaltræne din hund

Skift foder eller øg mængden af mad

Først og fremmest handler det om at finde ud af, om din hund virkelig er sulten, eller om den bare er madglad. Nogle typer af hundemad – især de helt billige discountvarianter – kan godt i % have den rigtige mængde protein, men være fra en dårlig proteinkilde, som derfor bl.a. ikke mætter din hund - husk man kan lave protein af gamle bildæk, så vælg en god kvalitets hundefoder, så du først og fremmest sikrer din hund får en sund og nærende kost.

Måske får din hund den rette mængde foder uden at få det rette indhold. I så fald kan det være en god idé at prøve at skifte til et proteinholdigt foder, som kan give din hund en bedre mæthedsfornemmelse.

Hundefoder fra Essential er som skabt til hunde der altid er sultne
Noget af det som udmærker sig ved hundefoder fra Essential er, at det er lavet på rigtig kød. Når du kigger på posens indholdsfortegnelse står der, at der er kylling i, så er det brystkød fra en kylling og ikke benmel eller andet. Kødet der bliver benyttet i Essential foderet er rent kød og fra fritgående dyr eller vildtfanget, med én undtagelse hønsekødet er skrabekyllinger. De benytter også altid 2 typer kød i deres foder, som sikrer alle mineraler og vitaminer din hund har brug for. Og ja det mætter rigtig godt ;-)

Men der er også masser af godt og mættenede hundefoder fra andre mærker - klik her for at se alle de mærker vi fører indenfor hundefoder.


Selvom der står en anbefalet mængde foder på pakken med hundemad, skal du også være opmærksom på, at der er tale om en vejledende mængde. Din hund kan have en bedre forbrænding end gennemsnittet eller en lidt større appetit. Det kan derfor også være en løsning (på forsøgsbasis) at skrue lidt op for mængden af mad ved hver portion - husk at veje og holde godt øje med din hunds vægt, mens du bruger, at sætte fodermængden op. Men i langt de fleste tilfælde, skal man ned i fodermængde, når man skifter til kvalitetsfoder. Fodervejledningen på poserne er en max mængde pr dag. Start op med 1. vej din hund 2. tag et billed (husk dato) af din hunds udseende set oppefra, man glemmer hurtigt hvor tynd eller tyk ens hund er/var, da vi jo ser dem hver dag og 3. at fodre 10% mindre end vejledningen på foderets max vejledning pr dag. Faktisk er det således, at ved Essential foderet, der skal nogle hunde fodres med 50% end foder vejledningen - for der er kæmpe forskel på energi niveau og forbrænding på de forskellige hunde.

Får din hund meget motion, bliver trænet ofte, går med på jagt eller noget andet, der tillader den, at forbrænde mere end gennemsnittet, vil den også have brug for mere mad eller at man skifter til et hundefoder lavet til særligt aktive hunde, som jagthunde eller hunde der går til agility.


Suppler med hundelegetøj og tilskud til foderet

Nogle racer og hunde er simpelthen snack spisere og finder glæde i at spise. Svaret kan være tilskud til foderet, der tager tid at spise. Det kan for eksempel være en bold med godbidder eller et tyggeben. Sørg for at vælge godbidder, der er sunde og nærende, så de kan supplere måltiderne. På den måde bliver din hund ikke overvægtig af dem.

Selvom der er tale om sunde snacks, bør du ikke overfodre din hund. Hold dig stadig til anbefalingerne og vælg så hellere noget, der tager lang tid at spise, frem for noget i en stor mængde. Og husk at de snacks hunden får udover foderet skal indberegnes med hundens daglige fodermængde.


Mentaltræn din hund

Hunde har både brug for fysisk træning og mentaltræning. Det gælder alle racer, men der er naturligvis forskel på intensiteten. Nogle hunde spiser, fordi de simpelthen keder sig. Det kan være en løsning, at begynde at træne med din hund eller at gå nogle lange og spændende ture i skov eller på strand, så din hund kan få rørt sig, blive stimuleret og slippe for tanken om mad hele tiden.

Hyggespisning kan også kombineres med mentaltræning. Den nemme løsning er, at kaste foderet rundt i haven i stedet for at servere det i en skål. Sværhedsgraden kan øges ved at placere lækkerier mere udfordrende steder, som f.eks. på stubbe, i huller og krat, osv.

I naturen ville hunde skulle lede efter og kæmpe for deres mad, og det er derfor en meget mere naturlig måde at spise på end blot at få det serveret. Maden indtages også over en længere periode, og det vil derfor være lettere for hunden, at registrere, at den faktisk er mæt, fremfor hvis maden kastes indenbords
på få sekunder.

Kig eventuelt i vores kategori for Aktivering & foderbolde eller Intelligenstræning til hunde. 


Når hunden er aggressiv ved fodring

I langt de fleste tilfælde er der en simpel forklaring på, hvorfor din hund vil spise hele tiden, hvad enten det er proteinfattigt foder eller manglende stimulering. Og ganske få ændringer i hverdagen kan ændre på problemet. Men i nogle tilfælde kræver det en lidt mere drastisk indsats.

Det kan for eksempel være, hvis din hund har udviklet aggressiv adfærd omkring spisningen. I så fald kræver det træning af denne adfærd, og her vil det være en god idé at rådføre sig med en professionel adfærdstræner.

Det skal naturligvis respekteres, at hunden gerne vil spise i fred og ikke vil risikere at gå glip af sit foder; det er meget naturligt – men det skal ikke kunne udvikle sig til en potentiel farlig situation, hvor du eller andre familiemedlemmer risikerer at komme i klemme. I så fald skal der handles.

En del mennesker får aflivet deres aggressive hunde, men det er ofte helt unødvendigt, da langt den meste uønskede adfærd kan trænes væk; om end det kræver en indsats.

Et produkt som kan hjælpe, er en foderskål som gør det svært for hunden, at få fat i sin hundefoder, det betyder den skal arbejde for, at spise sin mad - du finder flere modeller under vores kategori Aktivering & foderbolde.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.