100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Hvor meget skal din kat egentlig drikke af vand?

Hvor meget skal din kat egentlig drikke af vand?

Jacob Nørlem-Masters |

Oprindeligt er katten fra naturens side et rovdyr, som førhen levede i ørkenen. Det er anatomisk dét katten er designet til - at få dækket sit væskebehov i ørkenen gennem den føde den indtager, da kattens byttedyr indeholder ca. 80 procent vand. Det er nok til, at katten ikke dehydrerer, selvom der er tørt ude i ørkenen.

Det ser lidt anderledes ud, når vi i dag holder katten som kæledyr, hvor flere katteejere fodrer deres kat med tørkost, som har den lave procentsats af 8 procent vand i. Hertil kan det tilføjes, at katten muligvis er ude-kat og dermed har adgang til at fange mus og små fugle, men det er som oftest ikke nok til at få dækket kattens væskebehov. Katten som et kæledyr, må derfor indtage en kombination af vådfoder, tørfoder og vand. Det er derfor rigtig vigtigt, at din kat altid har rent drikkevand.

Det der kan forekomme ved, at katten ikke indtager nok vand er ”sten” eller ”krystaller” i blæren og/eller i urinvejene. Du kan som katteejer hjælpe din kat med at få drukket nok vand, ved at finde den måde din kat helst vil have serveret sit vand på.

I følgende vil vi ridse nogle af de måder hvorpå, at din kat kan øge sit vandindtag:

Vandskålen er vigtig at udvælge nøje Plastikskåle kan afgive noget smag, som katten ikke synes om, derfor er det ofte keramiske-, glas- eller metalskåle katten foretrækker.

Vandskålens form er relevant, da kattens lange og følsomme knurhår skal have plads. Vælg derfor en stor og bred vandskål til din kat.

Et tip kan være at sætte flere vandskåle rundt i hjemmet – ved tilfælde af flere katte i hjemmet, er det vigtigt at hver kat har hver sin skål.

Da katten er et hyper renligt dyr, er det vigtigt at der stor afstand mellem vandskål (og madskål for den sags skyld) og kattebakke.

En måde at få din kat til at drikke endnu mere vand på, er ved at anskaffe en fontæne eller et lille springvand.

Hver gang du fylder vandskålen op, vil det for din kat være at foretrække, at den fyldes helt op til kanten.

Vandet skal ikke være koldt, men derimod i stuetemperatur.

Tilsæt vand til både vådfoder som tørfoder.

”Bouillon”-isterninger (hjemmelavede):

Vand fra kogt kød eller vores populære flydende snacks tilføres til en isterningebakke
Sæt i fryseren

Tilsæt en isterning med smag i kattens vand dagligt

HUSK at skifte vand ofte, når der er smag i

For ældre katte, kan det være behageligt, at vandskålen hæves en smule (fx stil skålen på nogle bøger), da katten kan have slidgigt eller andre gener i leddene.

 

 

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.