100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Hold din fugl hygiejnisk

Hold din fugl hygiejnisk

Natasha Bondo |

Klip af fuglens negle

På nogle fugle slides deres negle ikke ned naturligt, derfor kan det være nødvendigt at trimme deres negle. Der er i fugles negle en nerve og en blodåre, som man ikke må ramme med neglesaksen, som hunde og katte også har. Det kan have mindre og større konsekvenser at komme til at klippe i en nerve eller en blodåre. Der kan forekomme infektioner, det kan være svært at stoppe blødningen og slutteligt gør det ondt at blive klippet i en nerve. Fugle kan få forvoksede negle, hvilket også kan forebygges. Du kan dække buret indvendigt med naturgrene, som kan være bøge- eller birkegrene, derudover kan det være en fordel at benytte sig af keramiske siddepinde eller pinde lavet af sten.


Man kunne forestille sig, at sandpapir på siddepindene eller sandpapir i bunden af fuglen(e)s bur kunne være en fordel for forvoksede negle, men det må vi fraråde, da sandpapir ikke sliber neglene så godt - fuglen(e) kan være så uheldig at få sår og bylder i tæerne af sandpapiret.

 

Trimning af næb på din fugl

Først og fremmest må det slås fast, at næb hos fugle ikke sædvanligvis trimmes, kun ved tilfælde af misdannelser ved fødslen eller sygdommen ‘skævt næb’, som fuglen ikke selv kan slide ned.


Skal din fugl have trimmet sit næb, skal det gøres af en dyrlæge, da næbbet kan flække, hvis du selv forsøger. Næbbet trimmes med et lille bor, som kan vær et tandlægebor og som oftest er det overnæbbet der skal trimmes.

 

Når fuglen skal bades

Fugle kan oftest godt lide at bade dagligt og er meget hygiejniske. Det er derfor vigtigt at have rent badevand hos fuglen, hver dag. Kan din fugl ikke lide at bade selv, kan du overbruse dem med en blomsterforstøver.


Efter badet vil de fleste fugle re deres pels ved at rette i pelsen med næbbet. Denne måde at rengøre sig på er vigtig for fuglen og forhindrer kedsomhed hos fuglen, især for papegøjer, som kan få adfærdsproblemer senere hen, hvis de ikke holder sig beskæftiget på denne måde. Kanariefugle kan godt lide at bade i flade skåle med vand, hvorimod undulaten som oftest vil rulle sig i våde salat- eller mælkebøtteblade.

1 kommentare

Hvor langt skal man klippe sin fugls negle

Tasneem,

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.