100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

FÅ EN GRATIS AKTIV MADSKÅL

Til en værdi af 299,- når du køber en *stor pose foder fra Hill's tørfoder til hunde.

7 Råd til pleje af en Hund med demens

7 Råd til pleje af en Hund med demens

Jacob Nørlem-Masters |

Ligesom mennesker kan hunde lide af degenerative hjernetilstande i deres senere år. Disse tilstande kendes som demens eller Canine Cognitive Dysfunction (CCD).

Demens kan udvise mange symptomer. Varselstegnene udvikler sig ofte langsomt, hvilket er grunden til, at tilstanden ofte forbliver udiagnosticeret.

Almindelige symptomer inkluderer desorientering, mindre interaktion med familien, forstyrret søvn og problemer med renlighed. Demens kan også få en hund til ikke at genkende en kendt person eller at ignorere kommandoer.

Selvom demens er en progressiv tilstand, der ikke kan kureres, er der mange ting, du kan gøre for at forbedre din hunds livskvalitet og vi har samlet 7 af disse nemme forslag I dette indlæg.

Bemærk: Det er vigtigt at besøge en dyrlæge, hvis du mistænker, at din hund har CCD. Medicin kan lindre symptomer og bremse progressionen.

1. VÆR TÅLMODIG

Hunde med demens kan ofte udvise mærkelig adfærd. De kan blive mindre lydhøre over for kommandoer, miste deres renlighed eller finde det svært at spise og drikke. Hunde, der lider af CCD, gøer også oftere, når de føler sig ængstelige.

Det er derfor afgørende, at du er tålmodig med din hund gennem disse forandringer. Selvom det kan være frustrerende, hvis din hund har et uheld indendørs, så husk, at det ikke er med vilje – og at skælde ud vil kun forårsage yderligere stress og angst ❤️.

2. SØRG ALTID FOR, AT DIN HUND KAN FINDE SIN MAD, VAND OG SENG 

En hund med demens kan nemt blive forvirret, især hvis den også kæmper med synstab.

For at gøre tingene lettere for dit kæledyr, så sørg altid for at holde vand, mad og seng på samme sted.

Undgå at placere nye genstande eller møbler i nærheden af hans seng eller vand, da dette kan forårsage angst.

3. MOTION ER STADIG MEGET VIGTIGTMOTION ER STADIG MEGET VIGTIGT

Motion er tæt forbundet med hjerne sundhed og mental velvære, så gåture er vigtige for hunde og særligt vigtig for hunde med demens.

Moderat motion får blodet til at strømme, hvilket bringer mere ilt til hjernen. Nye dufte og syn er også fantastisk for mental stimulering.

Små, nemme gåture er bedst for ældre hunde med demens. En anstrengende gåtur kan være for meget for din hund med demens og derfor ikke giver de samme hjernefordele, som en let, lille gåtur.

4. HJERNETRÆNING ER OGSÅ AFGØRENDE

Mental stimulerende lege kan holde hjernen aktiv og potentielt bremse progressionen af demens, så derfor anbefaler vi altid madskålen Pulse også til hunde med demens. Nogle eksempler på spil at lege inkluderer:

  • At bruge en snusemåtte til at opmuntre naturlige søgeadfærd.
  • At lære basale tricks eller forstærke kommandoer, dit kæledyr allerede kender.
  • At give mad eller godbidder via simple puslespilslegetøj, såsom et fyldt stykke legetøj fra Kong.
  • At gemme godbidder rundt omkring i et rum og lade din hund finde dem.
  • Og til sidst så kan vi anbefale jagt spillet fra Pulse, som vil sikre din hund både motion og den skal bruge sin hjerne - læs mere om pulse her. 

5. HOLD EN FAST RUTINE

De fleste hunde nyder rutiner, men en regelmæssig tidsplan er endnu vigtigere for dem med demens.

Desorientering og angst er blandt de mest almindelige symptomer på CCD.

Disse kan forværres af mangel på rutine, da hunden aldrig ved, hvornår det er tid til leg, mad, motion eller afslapning.

6. SØRG FOR, AT DIN HUND ER LET AT IDENTIFICERESØRG FOR, AT DIN HUND ER LET AT IDENTIFICERE

Hunde med demens bliver ofte desorienterede eller forvirrede. Det er almindeligt, at de vandrer ud af baghaven eller farer vild på en gåtur under disse episoder.

Af disse grunde bør en hund med demens aldrig efterlades uden opsyn. Dette er især vigtigt i haver, der ikke er fuldt sikrede, nye steder eller på gåture.

Sørg altid for, at din hund er mikrochippet med opdaterede oplysninger og bærer et halsbånd med sit navn og kontaktnummer - Find godkendte hundetegn her.

7. TILPAS PLEJE AFHÆNGIGT AF DIN HUNDS SYMPTOMER

Demens er som sagt en progressiv tilstand. Det er umuligt at forudsige nøjagtigt, hvordan den vil påvirke hver hund, men symptomerne vil sandsynligvis ændre sig over tid.

Uanset hvordan din hunds tilstand påvirker hans adfærd, kan du stadig have et nært bånd med dit kæledyr.

Sørg for, at alle i husstanden er opmærksomme på disse ændringer og er villige til at tilpasse deres interaktion med hunden, så han føler sig tryg og elsket.

Og husk altid løbende, at snakke med din dyrlæge.

RESUMÉ

At håndtere din hunds demens er ikke altid let. CCD kan være kompleks og kræver flere former for behandling. Symptomerne vil også sandsynligvis ændre sig over tid.

Heldigvis er der mange måder at hjælpe med at opretholde din hunds livskvalitet. Din dyrlæge kan anbefale medicin og kosttilskud til at lindre symptomer og bremse sygdommens progression. Ovenstående tips kan også hjælpe med at håndtere din hunds tilstand.

Det vigtigste er at behandle din hund med venlighed, tålmodighed og masser af kærlighed. Mange symptomer på demens bliver værre, når hunden er ængstelig, stresset eller forvirret, så at holde ham rolig og glad er en vital del af plejen.

Og husk ALTID at snakke med din dyrlæge løbende ❤️

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.