100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Kanin blev meget tynd pga lange tænder

Kanin blev meget tynd pga lange tænder

Katja N Masters |

Havde en kunde idag, Sabrina, som var blevet bekymret for hendes ene kanin fordi den var blevet meget meget tynd (kunne mærke ribben).

Hun fandt grunden til den var så tynd, fordi hun havde bemærket at den havde pels i munden, så hun kiggede den i munden. Det så lidt mærkeligt ud, for pelsen sad fast i dens fortænder.... Så kiggede hun på sin anden kanins tænker, meget fine. Fordi Sabrina havde en anden kanin at sammenligne med, vidste hun den var helt galt, hun kiggede nærmere, og så at de -nederste fortænder var gået helt op i tandkødet i overmunden (disse tænder skal normalt være bag de øverste fortænder) og de -øvre fortænder lå jo så bag de nedre, delte sig i 2 og havde vokset sig ud mod hver sin kind ... Alt dette rod med tænderne i munden, gjorde selvfølgelig at den ikke kunne spise.

Pelsen der var i munden sad fast på de nederste fortænder, og fordi de gik helt op i tandkødet sad det fast, viklet rundt om tænderne... Sabrina fik det selvfølgelig rigtig dårligt og havde meget skyldfølelse, selvom hun har gjort det helt rigtige, men Sabrina er langt fra den eneste der får dette chok.

Du kan undgå det ved, på samme måde som sabrina, at du kigger på dit kæledyrs tænder fx én gang om ugen. Problemet med for lange tænder, kan nemt opstå for dit kæledyr, hvis ikke den har nok, eller ikke har noget at gnave i, så som kalksten, mineralsten, æblegrene o.l. idet kanin og gnavertænder vokser op til 2 mm hver eneste måned!

Da sabrina så googlede om kaninens tænder, fandt hun frem til at man skal klippe tænderne en gang imellem, ligesom dens negle...

Dette er IKKE korrekt! Tænderne skal bare have nok at slibe sig på og dermed kan de normalt holdes nede. Så husk at kigge dit kæledyr i munden hver uge og er der udfordringer, så kontakt din dyrlæge.

Med venlig hilsen 
Katja N. Masters 

Ps. Jeg vil gerne takke Sabrina som har tilladt mig at dele sin historie, for at hjælpe andre.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.