100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

FÅ EN GRATIS AKTIV MADSKÅL

Til en værdi af 299,- når du køber en *stor pose foder fra Hill's tørfoder til hunde.

Klip hunden helt kort om vinteren!

Klip hunden helt kort om vinteren!

Alma hundefrisør |

Læs her hvorfor det er bedre at klippe hunden kort end at lade den langhårede hund være filtret og langhåret ...

"...kære hundeejer 💕 En lille bøn fra hundefrisøren og jeres pelsede venner: lad din hund klippe, så den kan holde varmen."

Alle hundeejere vil det aller bedste for deres 4-benede venner. Og heldigvis for det! Desværre er langt de fleste ejere til pelshunde, som går til hundefrisør, overbevidste om at de ikke skal klippes når det er koldt. For så fryser de jo!
Denne fejlagtige indstilling gør at vores små lodne venner, konstant går og er våde pga vejret i en meget lang og ofte filtret pels. Jo mere våde de er, jo koldere vil de føle sig både når de er ude, men også når de kommer ind efter en gå tur og de er mange timer om at tørre. Is og sne vil hænge fast i en lang pels og vil gøre vovserne ude af stand til at holde varmen.

En kortklippet hund derimod tørrer hurtigt og bliver derfor også varm igen i løbet af kort tid. De vil ikke være gennem våde på ben og mave på gåturen, da der ikke er noget pels til at suge vand, sne og is fra jorden og ikke en tyk filtret pels til at holde på fugten.

Forestil dig hvordan du selv fryser om hovedet og hvordan vinden føles bidende, hvis du går ud med driv vådt hår. Og forestil dig når du kommer ind igen og dit hår er vådt og isende koldt, hvor længe det ville være om at tørre! Og indtil da ville du ikke kunne få varmen.
Det jeg som hundefrisør prøver at sige er, at en lang pels altså ikke varmer din hund i vådt og koldt vejr. Nærmest tværtimod. Hertil kommer så også at mange vælger helt at springe en soignering over her om vinteren og så snart det bliver forår, så ser jeg rigtig mange misligholdte hunde, hvor pelsen er blevet så filtret at det decideret er synd for hunden. Jeg ser ører som er blevet så filtrede, at de er groet sammen med pelsen i hovedet. Pels under forbenene som er så filtrede, at hunden kan have svært ved at bevæge sig frit.
Forestil dig, at du selv havde en ordentlig filtret tot under armene, så du ikke kunne løfte dem uden at det gjorde vanvittig ondt. Ofte når sådan en filtret pels bliver klippet helt af, så har hundene blodudtrækninger over hele kroppen, da pelsen har hevet i huden i lang tid.

Ingen dyreejere gør noget i ond mening, men fordi de ikke er oplyst korrekt og derfor oplyser vi her fra Foderboxen om, at det altså er misforstået godhed, ikke at lade sin hund klippe når det er koldt. I værste fald kan en våd filtret pels (også selvom den bliver føntørret når man kommer ind) føre til diverse hudproblemer så som hotspot, svamp mm Når man føntørrer på en våd pels, uden at børste i bund samtidig, får man kun føntørret overfladisk og pelsen vil derfor filtre sammen i bunden og stadig værre fugtig. 

Hellere klippe hunden kort (og tage konsekvensen af at den var filtret, og derfor blev nedklippet) køb et godt dækken til hunden som både holder den varm og tør...

Så kære hundeejer... en lille bøn fra hundefrisøren og jeres pelsede venner: lad din hund klippe, hvis din hund er filtret, så den kan holde varmen 😊

Mvh Alma 
Uddannet hundefrisør

Foderboxen's Hundesalon | Tlf 5353 2929 | Skovlunde Center Syd | Bybjergvej 6 A/B | 2740 Skovlunde

1 kommentare

Jeg vil ønske alle med langhårede hunde vil følge hundefrisørens gode råd. I vil få en gladere og mere veltilfreds hund. Tro mig hun ved hvad hun taler om.

Michelle Gjerløv,

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.