100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Hvordan aktiverer jeg min kat?

Hvordan aktiverer jeg min kat?

Jacob Nørlem-Masters |

Din kats velvære og velbefindende kan forbedres og/eller opretholdes ved fysisk aktivitet gennem hele livet. Udover et bedre liv for din kat, vil der være mindre adfærdsproblemer med din kat. Nogle af de måder hvorpå du kan aktivere din kat på, vil vi udfolde herunder.

Aktivering hvor du som ejer er deltagende

Én ting er at din kat er aktiv, men en anden ting er, at bygge på relationen mellem jer, hvilket I kan gøre ved at lege sammen. Det kan være en god rutine at lege sammen hver dag i en 5-10 minutters varighed. Det er nok til at stimulere dit kæledyr og skabe en kemi med den også. Et stykke legetøj mange katte godt kan lide og deres ejere også er vilde med, er fiskestænger med fjer på, som katten kan jage.

Leg for katten selv

Et andet stykke legetøj som kan fungere som et supplement til interaktivt legetøj er legetøj katten kan lege med alene. Her kunne et eksempel være bolde, falske mus eller rotter og legetøj der kan sidde fast på væggen, som katten selv kan puffe til og jagte.

Legetøj der bevæger sig elektronisk

En anden type legetøj man kan bruge med sin kat, for at holde den aktiv er batteridreven eller elektronisk legetøj. Her et godt eksempel en batteridrevet mus, hvor ejeren ikke skal bevæge sig og katten bliver yderligere aktiveret udover det den bliver sammen med dig. En anden type batteridreven eller elektronisk legetøj er en laserpen, som din kat kan have meget morskab med at jage.

Aktivering gennem leg med mad

Fra naturens side jagter katten sin føde, det er derfor en god aktivitet for katten at arbejde for føden. Katten kan finde mad rundt omkring i lejligheden eller huset, som du har gemt i små kroge, i hjørner og andre steder. Du kan tydeliggøre for din kat at det er en leg, ved at gemme mad nogle lette steder til at starte med, for senere at gøre det mere og mere svært for katten at finde føden. Et eksempel på en aktivitet mens katten spiser er en foderdispenser, som også kaldes for en ‘wobbler’.

Ud at gå og lege i det fri

Det kan også blive endnu sjovere at bevæge sig, hvis man kommer uden for husets vægge i sele eller snor. Katten kan blive trænet til at gå tur. Katten er dog ikke ligesom hunde og kan altså ikke gå pænt ved siden af dig eller lære at gå på plads nødvendigvis. Det kan dog være rart for din kat at nyde friheden, bevægeligheden i det fri og undersøge alle de spændende dufte og de grønne arealer der er udenfor.

Højderne i jeres bolig som en del af legen

Lige så meget som at gulvfladerne er vigtige for at din kat kan blive aktiveret, så kan højderne i din bolig også blive udnyttet til aktivitet og leg. Din kat vil elske dig, hvis du gør det muligt for din kat at kunne komme op i højderne. Du kan anskaffe dig et kattetræ, nogle reoler eller andet din kat kan klatre op ad. Du kan også lave hylder der netop skal bruges af din kat, hvor du kan montere anti-skrid materiale på hylderne, så din kat kan springe op. Derudover kan vindueskarme bruges af din kat, til at overskue rummet og løbe hen ad. Det er altså slutteligt vigtigt at pointere, at leg med din kat er vigtigt at gøre rundt på gulvarealer, men også opad i højderne.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.