100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Er det almindeligt at hunde får allergier eller angribes af mider?

Er det almindeligt at hunde får allergier eller angribes af mider?

Jacob Nørlem-Masters |

Det er meget almindeligt, at hunde har nogle hudlidelser, hvilket kan være forårsaget af kløe over hele kroppen eller af at hunden slikker sig mellem tæerne. Det kan udforme sig i sår eller andre tydelige kradsemærker på huden.

Dette forekommer for både unge og ældre hunde. Det varierer dog fra race til race, i hvor høj grad det viser sig. Nogle af de hunderacer, som oftest har store problemer med allergier er langhårede schæferhunde, bulldogs, west highland white terrier og amr. Staffordshire terrier.

Først og fremmest skal det undersøges om det kan være lus eller lopper. Efter at have udelukket sandsynligheden for lus og lopper, kan det undersøges, om der er områder, der skæller og du kan tage et dybt hudskrab. Er der det, kan dyrlægen undersøge såret i et mikroskop. Her undersøges for skabmider og hårsækmider, som kan være forskellige former for mider med kløe til symptom. Det kan heldigvis udbedres med en specialshampoo og/eller ved behandling, som påføres i nakken af din hund.

Mange hunde kommer til Danmark fra Østeuropa, hvilket har betydning for hvilke dyr eller mider de kan medbringe. Det er oftest set, at hunde fra Østeuropa i højere grad medbringer hårsækmider og skabmider. Hunden behandles med en bredspektret antibiotika, hvis der ikke er mistanke for en parasit og herved kan en bakteriel hudlidelse udelukkes. Behandlingen vil oftest vare omtrent 30 dage.

Et sår eller kradsemærke kan også skyldes en allergisk reaktion overfor noget der kan være i hundens omgivelser. Allergiske reaktioner kan forårsages af allergier som vi mennesker også får af eksempelvis græs eller pollen, men også lagermider, skæl fra katte, gnavere, mennesker, fugle og støvmider.

For at udrede hunden, vil dyrlægen undersøge antistoffer mod flere forskellige typer af allergier, gennem en blodprøve, som det også gøres med os mennesker. Tørmider og støvmider findes i eksempelvis tørfoder, hvilket nogle hunde også kan bliver allergisk overfor.

Finder dyrlægen frem til hvad din hund er allergisk overfor, vil du formentligt få en sprøjte, som du kan bruge til at give små mængder af det den er allergisk overfor. Behandlingen kan vare i op til flere år, afhængig af allergi, hundens størrelse og race. Med tiden kan din hund blive helt fri fra allergien efter endt behandling. Det er også en mulighed at ændre hundens foder til hypoallergen foder, simultant med behandling. Grunden til at skifte foder er, at der for nogle hunde kan være en allergi for proteinkilden i deres foder, hvor det i andre tilfælde kan være andre ingredienser i foderet hunden er allergisk overfor, derfor kan det også være incitament for at skifte foder.

Det kan være svært at finde frem til netop den allergi den pågældende hund har, samtidig med at det frustrerer hund som ejer, at hunden har kløe og hudproblemer og derudover er processen som oftest lang for at udrede hunden, desværre.

Det er dog muligt, at få noget kløestillende i form af binyrebarkhormon, hvilket kan være rart for jer begge i en periode, men er blot symptombehandling og virker altså ikke i det lange løb, der skal en behandling til, for at komme din hunds allergi til livs.

 

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.

Liquid error (layout/theme line 481): Could not find asset snippets/textBoxScript.liquid Liquid error (layout/theme line 485): Could not find asset snippets/ecom_footer.liquid