100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

FÅ EN GRATIS AKTIV MADSKÅL

Til en værdi af 299,- når du køber en *stor pose foder fra Hill's tørfoder til hunde.

Coronavirus og mit kæledyr - corona - COVID-19

Coronavirus og mit kæledyr - corona - COVID-19

Jacob N. Masters |

Er coronavirus farlig for mit kæledyr

Det gode pt. er, at der i øjeblikket ingen beviser er for, at ens kæledyr, om det er en hund eller kat, kan blive smittet af nye coronavirus COVID-19.

Der er heller ikke, mens dette indlæg bliver skrevet, noget som tyder på at ens kæledyr kan sprede coronavirus fx via pelsen.


Selvom flere dyrearter, som hunde og katte, har deres egen artsspecifikke coronavirus, har denne variation af coronavirus intet med den nye coronavirus COVID-19 at gøre. Så du skal derfor ikke være bekymret for, at du bliver smittet med den coronavirus, som kun forekommer hos hunde og katte, og skulle du være i tvivl kan du tage kontakt til din dyrlæge eller fødevarestyrelsen.

Når det er sagt, så skal man, selvom der ikke er noget bevis for, at ens kæledyr kan overføre smitte med coronavirus COVID-19, være meget opmærksom og huske den gode håndhygiejne, særligt når der er tale om kontakt mellem en person som er smittet med coronavirus COVID-19 og et kæledyr.

Så hvis man er syg med coronavirus COVID-19, så bør man undgå kontakt med ens kæledyr så meget det er muligt, men man skal også have i mængde, at regeringen pt. ser alle som potentiel smittet, så det kan måske ikke give mening, at lade andre passe ens kæledyr. Men er du smittet, så vil skal du tage en snak med din dyrlæge omkring hvordan du skal forholde dig.

Så er det måske muligt, andre kan passe dit kæledyr til du er rask igen.

Er du smittet med coronavirus COVID-19 og skal din hund eller kat til dyrlægen, så fortæl din dyrlæge dette og se om du kan få andre til, at tage din hund eller kat til dyrlægen. Men igen snak med din dyrlæge før du møder op på klinikken. 

Har du mistanke om COVID-19 smitte til dyr, skal du kontakte Fødevarestyrelsen, der varetager det danske beredskab i forbindelse med smitsomme sygdomme hos dyr.

Spørgsmål vedrørende egen sygdom og forholdsregler skal rettes til Sundhedsstyrelsen, hvor du også finder de seneste opdateringer og retningslinjer om COVID-19.

Og du kan læse mere på Den Danske Dyrlægeforening's hjemmeside om hvordan du skal forholde dig, når det kommer til coronavirus COVID-19 og dit kæledyr

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.