100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Velkommen til os med kæledyr Læs mere her

Artikler om kæledyr - Læs dem her

Chokolade og hunde er ikke et godt match

Chokolade og hunde er ikke et godt match

Jacob Nørlem-Masters |

Chokolade og hunde er ikke et godt match

Hunde kan ikke tåle chokolade. Dét hunden ikke tåler i chokolade, er stoffet theobromine, som også er i kakao. Der skal ikke meget chokolade til, før din hund vil få symptomer. For en hund på 10 kg, skal den kun indtage 8 g. kakaopulver, 13 g. kogechokolade, 100 g. mælkechokolade. Disse måleenheder giver også et indblik i, at der ikke skal så meget til, før din hund har fået for meget theobromine i kroppen - jo mere chokolade, jo mere theobromine.

Kakaobønner og kakaopulver har en høj koncentration af stoffet og er derfor mest giftig. Derudover er mørk kogechokolade mere farlig end mælkechokolade. Nogle af de symptomer theobromine kan udløse er hjerterytme, der er uregelmæssig, krampeanfald, øget drikkelyst og urinering, ophedning, ondt i maven, opkast og så kan stoffet give irritationer i mave-tarmkanalen.

Din rolle som hundeejer

Det er altid en god idé at være så observant på din hund, som muligt. Det er dog muligt for alle at begå fejl, så har din hund fået spist noget chokolade, er det vigtigt at du får ringet til dyrlægen. I telefonen, er det vigtigt at du så vidt muligt kan fortælle, hvilken type hund du har, hvor meget den vejer, hvilken slags chokolade din hund har indtaget (procentsatsen af kakao), og hvor stor en mængde chokolade den har indtaget.

Kan du få bragt din hund til dyrlægen forinden to timer, vil det være muligt at undgå så meget skade som muligt. Dyrlægen vil give din hund et bræk-middel, så mavesækken bliver tømt. Herefter vil din hund få noget varme og væske, for til sidst at skulle indtage aktivt kul, som gives i kapsel via foder over et par dage, hvilket kan opsuge rester af theobromine.

Afslutningsvist kan det dog anbefales, at du forebygger at ovenstående sker, hvilket du bedst kan gøre, ved at du ikke har noget chokolade stående fremme og i endnu højere grad chokolade med rosiner og jordnødder, da hunden heller ikke tåler disse fødevarer.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.