Angsten for dyrlægen hos din hund kan forebygges
Det kan være, at du tænker, at din hund ikke er bange eller angst for noget, men læs med i denne artikel alligevel. Viser din hund få eller ingen tegn på at være bange for noget, kan det stadig være en god idé, at forebygge mod angst, så din hund får den bedste oplevelse hos dyrlægen muligt. På den måde kan din hund få en sjov og god idé omkring at komme til dyrlæge.
Det er nemmest, hvis din hund ikke allerede er dyrlægeskræk, men du kan sagtens give din hund en bedre og bedre oplevelse for hver gang I skal til dyrlægen. Du skal som hundeejer blive opmærksom på din hunds signaler, og navigere ud fra dens signaler.
En måde hvorpå du kan starte med at forebygge mod dyrlægeskræk er, ved at gå til dyrlægen i tide og utide - når din hund er rask, og når den har behov for det selvfølgelig. Du kan gå en tur hen til dyrlægen, for at få kortere tjek, hvor hunden bliver vejet, kan få en relation til sygeplejersken, blive nusset og få en godbid. På den måde får hunden en positiv oplevelse, og på den måde kan din hund i højeste grad forebygges mod dyrlægeskræk.
Det er omvendt også det du kan gøre, hvis din hund får en dårlig oplevelse hos dyrlægen - så kom tilbage hos dyrlægen noget tid efter den dårlige oplevelse, og skab nogle positive oplevelser. En positiv oplevelse kan også være at få godbidder hver gang I går ind på dyrlægeklinikken, men også når I er inde og få et regelmæssigt tjek hos dyrlægen eller veterinærsygeplejersken.
Din hund vil ikke presses eller kæmpes imod
Begynder du at presse din hund til noget den ikke vil, vil det resultere i, at din hund vil presse tilbage, hvilket vil give en negativ oplevelse for jer begge. Du kan altid lokke din hund med godbidder eller legetøj, men derudover er det vigtigste, at din hund selv hopper op på vægten eksempelvis, eller bordet. Du kan også træne øvelsen derhjemme, hvis din hund har behov for tid, for at overvinde udfordringerne, der kan være for den hos dyrlægen.
Det kan være relevant at spørge dig selv, hvor vigtigt det er, at hunden eksempelvis hopper op på et undersøgelsesbord. Er det ikke nødvendigt for din hunds helbred, så før din hund væk og kom tilbage en anden dag. Er det nødvendigt for din hund, kan du tale med dyrlægen - måske er det muligt, at din hund kan få noget beroligende.
Træn håndtering derhjemme, så din hund kan blive tryg ved situationen og har større mulighed for at få en positiv oplevelse hos dyrlægen næste gang. Du kan sågar træne med din hund med remedier derhjemme, lav et sæt af værktøjer, som den kan blive tryg ved. Træn med godbidder derhjemme og glem aldrig godbidderne derhjemme, når I er ved dyrlægen. Det kan også hjælpe at have de godbidder din hund er vant til derhjemme - det kan give en vis tryghed for den. Det kan holde stressniveauet nede for din hund, for personalet på klinikken og for dig.
Slutteligt kan det være et godt råd, at sige til klinikken, at din hund muligvis er lidt nervøs, så er de også forberedte på det. Der vil som regel også altid være godbidder ved skranken på klinikken, som I som oftest kan tage af. På de fleste klinikker vil det også være muligt, at sætte lidt ekstra tid af til netop jeres besøg. Derudover kan der være Adaptil-tørklæder på klinikken, som kan være stress- og angstdæmpende.